Dorothy Perkins black peter pan dress / Above the knee socks / Charles Philip Shanghai Scottish Tartan Wool & Velvet Smoking Slippers / Boohoo Sophie Dogstooth Chain Trim Slipper / Studded leather handbag / Navy blue beanie hat, $79 / FOSSIL leather bow belt / Throw pillow / Jack Wills wool bedding, $210 / Harrods christmas drinkware, $14
петък, 22 ноември 2013 г.
четвъртък, 14 ноември 2013 г.
Crazy about Panda
Етикети:
accessories,
boyfriend t-shirt,
clothing,
cookware,
fashion,
frying pan,
home,
home decor,
nonstick cookware,
nonstick fry pan,
nonstick skillet,
polyvore,
short sleeve t shirts,
short sleeve tee,
slim t shirts,
t-shirts,
tops,
white boyfriend tee,
white cookware
четвъртък, 7 ноември 2013 г.
FALL in love
Sleeveless dress / Ted Baker coat / Ann Taylor high heel pumps / Tiffany & Co. hobo purse / Betsey Johnson umbrella / Ted Baker silk scarve, $95 / Tech accessory / J.Crew sunglasses / Tree wall art / Cat home decor
сряда, 6 ноември 2013 г.
Budget Dot Dresses
Red polka dot dress / Vintage white dress, $40 / Classic black dress, $43 / Mustard dress, $13 / Short red dress / Zara black ankle strap sandals / Shoe Republic black platform shoes / Gap bow flat / Zara sandals / Stiletto heel shoes, $48 / Zara tote / Forever New pocket wallet, $28 / Silver bag / Summer tote bag / Polka dot wallet
вторник, 5 ноември 2013 г.
Scarlet Style
Black light / Wool rug, $725 / European home decor, $205 / Safavieh blossom wall art / World Market paris home decor / Crate and Barrel red toss pillow / Vintage home decor / Simon Pearce autumn home decor / Laura Mercier candles candleholder / Storage box / World Market fabric flower / Glass home decor / Vanilla scented candle / World Market slip cover couch / Circular table
Етикети:
Crate and Barrel,
home,
home decor,
interior,
interior decorating,
interior design,
interiors,
Laura Mercier,
polyvore,
Safavieh,
Simon Pearce,
World Market
понеделник, 4 ноември 2013 г.
Брауни
От кухнята още се носи сладкото ухание на шоколад, сладкиш и топлина и реших в днешния следобед да споделя една лесна, но изключително вкусна рецепта за Брауни. Тя е за любителите на сладките изкушения, за начинаещи сладкари, които искат да впечатлят гостите си с бърз, но ефектен десерт и за тези, който искат да си подарят хапка наслада.
Тъй като обичам да има ред и ясна схема, а и за улеснение при съставянето на пазарския лист, ето и необходимите продукти:
250 гр. масло
1 и 1/2 чаени чаши захар
1 чаена чаша брашно
1 ванилиева захар или 2 малки пакетчета ванилии
1 бакпулвер
50-70 гр. орехи, според вкуса, това са приблизителни мерки, може просто да сложите една, две шепички
4 яйца
какао
натурален шоколад или шоколад за готвене (лесно достъпен в големите вериги като "Пикадили" и "Лидл")
1/2 кафена лъжичка сол
Тук правя една важна бележка. Не съм отбелязала количеството какао и шоколад, защото има 2 начина за прилагането им. Първият е да сложите 200 гр. шоколад и около 50 гр. какао, а вторият е да сложите 100 гр. шоколад и 100 гр. какао. Аз лично предпочитам първият и именно него ще изложа в рецептата по долу.
А ето и стъпките:
1. В една купа разбийте с миксер яйцата и захарта. Към получена смес прибавете разтопеното масло и разбъркайте с лъжица. (Лесен трик за разтапяне на маслото - сложете го за малко в микровълновата на най-висока степен. Само внимавайте да не го оставите прекалено дълго, защото иначе доста ще чистите. :) )
2. В друга купа разбъркате брашното, ванилията, бакпулвера, солта и какаото.
3.Надробете орехите на дребно, но не и прекалено ситно, защото е хубаво да се усещат по.целички в сладкиша. Има няколко начина за това - с мелничка, с нож или с блендер.
4.Към купата с течни продукти прибавете тази със сухите съставки и разбъркайте бавно с лъжица до получаване на хомогенна смес. След това прибавете част от орехите. Оставете малка част за украса отгоре.
5.Разтопете на водна баня шоколада и го прибавете към вече готовата смес и разбъркайте бавно.
6.Изсипете сместа в предварително намазнена тавичка - правоъгълна или кръгла, с каквато разполагане. И отгоре изсипете остатъка от накълцаните орехи.
7.Изпечете сладкиша за 40-45 мин. в предварително загряна на 180 градуса фурна. Може да го проверявате с клечка и да го завъртате, за да не се изпече повече от едната страна.
8.След като го извадите го оставете покрит с кърпа поне 15 мин. преди да го вадите от тавичката или да го режете за дегустация.
9.Направете си силно еспресо, сложете си парченце или дори няколко и направете денят си по-хубав! :)
Абонамент за:
Публикации (Atom)