Оригиналната рецепта можете да видите ето тук: http://www.goodfood.bg/?go=recipes&p=detail&gf_recipeId=1812
На нас ни се наложи да я поизменим малко, тъй като беше с череши. Но няма как - есен е все пак. Затова пък сладкото от горски плодове просто чудесно се комбинира с шоколада, който според нас трябва да е черен, за да е по-наситен вкусът. Малко ванилова есенция също не би навредила или няколко капки ром...
Също така - не щадете яйцата и маслото!
Колкото до формичките - ние си ги взехме от най-обикновен магазин за домашни потреби - пакет от 32 формички струваше 3.20 лв. За една доза тесто използвахме 14 броя. Формичката се пълни на 2/3, за да не се разлее тестеното блаженство по дъното на тавичката.
25 мин печене на
200 градуса се оказаха напълно достатъчни, така че преспокойно можете да
следвате инструкциите на GoodFood. Препоръчваме да се консумира с чай
горски плодове в прохладна есенна вечер пред някой отпускащ филм, може и
с кафе - в неделя сутрин например.
Дано малко да сме ви подсладили живота:) Не спирайте да експериментирате! Dolce vita!
Няма коментари:
Публикуване на коментар